Verkeerswerkgroep

In samenwerking met o.a. gemeente Asten, Veilig Verkeer Nederland en politie werkt de verkeerswerkgroep aan de verkeersveiligheid rondom de school. Ook coördineren zij verkeersactiviteiten in alle groepen.

Onze school heeft het Brabants Verkeersveiligheidslabel (BVL).
De volgende activiteiten worden georganiseerd om te voldoen aan dit label:

- Van 1 december 2018 t/m 21 januari 2019 deed onze school mee aan de Reflectiondays.
- Voorjaar: Verkeersexamen groep 7
- Maart/april: verkeersweek (o.a. Dode hoek project)
- Maart/april: verkeersfee in de groep 1/2

In week 19 en 20 (maandag 6 mei t/m vrijdag 17 mei) organiseren wij de verkeersweken voor alle groepen. In deze weken zijn er diverse activiteiten gepland rondom verkeer, om de kinderen bewust te maken van veilig gedrag in het verkeer.
De activiteiten zijn afgestemd op het leerniveau van de kinderen. Zo zal er (indien geen slecht weer) een remweg demonstratie worden gehouden, komt de verkeersfee op bezoek, wordt er een levend verkeersspel (in de vorm van ganzenbord) gespeeld, leren kinderen de verschillende verkeersborden en de betekenis ervan d.m.v. een verkeersmemory, etc. etc. etc. Kortom genoeg leerzame bezigheden!
Natuurlijk is het ook belangrijk dat u als ouder uw kind(eren) attendeert op veilig gedrag in het verkeer. Als ouders hebben wij namelijk ook een voorbeeldfunctie.
Hopelijk gaan de kinderen veel plezier en leerzame momenten beleven in deze weken.

Angelique van der Heijden (leerkrachten)
Irma Koppens
Anita Manders